Το ΑΚΕΛ με ανακοίνωση του αναφέρει ότι συμμετέχει και στηρίζει την εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει το Κίνημα Ενάντια στις Εκποιήσεις ενάντια στην απόφαση διάλυσης του Συνεργατισμού.
Καλούμε, προστίθεται,  τους πολίτες να συμμετέχουν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 8 Ιουλίου 2018, στις 16:00 έξω από τη Βουλή.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Στέφανος Στεφάνου δήλωσε  ότι το ΑΚΕΛ θα καταψηφίσει τις εγγυήσεις για τον Συνεργατισμό.

Όπως ανέφερε,  η ΚΕ του ΑΚΕΛ, αφού "εξέτασε όλα τα δεδομένα και τις παραμέτρους σε σχέση με τη συμφωνία της κυβέρνησης Αναστασιάδη- ΔΗΣΥ για τη διάλυση του Συνεργατισμού, αποφάσισε να καταψηφίσει τις εγγυήσεις, με τις οποίες η κυβέρνηση δεσμεύεται να καλύψει ενδεχόμενες ζημιές" και πως "το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να δώσει νομιμοποίηση στο οικονομικό και κοινωνικό έγκλημα της κυβέρνησης Αναστασιάδη- ΔΗΣΥ".

Ο κ. Στεφάνου σημείωσε πως "η καταψήφιση στηρίζεται στο γεγονός ότι η συμφωνία που συνήψε η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ για τον Συνεργατισμό", οδηγεί στην απώλεια μιας από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις του λαού μας και ο Συνεργατισμός διαλύεται και παύει να υπάρχει, η συμφωνία είναι ζημιογόνα και επικίνδυνη για την οικονομία, την κοινωνία και τους πολίτες, ανέφερε.

"Φορτώνει δυσβάσταχτο βάρος στους ώμους των πολιτών (δυνητικά αυτό υπολογίζεται στα 8 δισεκατομμύρια ευρώ) οι οποίοι ξανά καλούνται να πληρώσουν το κόστος των αντιλαϊκών αποφάσεων της κυβέρνησης, η οποία μονίμως φροντίζει για τα κέρδη των τραπεζών και ποτέ δεν προστατεύει την κοινωνία", πρόσθεσε ο κ. Στεφάνου.

"Προκαλεί κινδύνους αποσταθεροποίησης και υποθηκεύει το μέλλον της κυπριακής οικονομίας. Με τη συμφωνία ουσιαστικά το Δημόσιο Χρέος επιστρέφει στην περίοδο κουρέματος των καταθέσεων με όλες τις συνεπαγόμενες επιπτώσεις", είπε.

Σημείωσε πως "η συμφωνία διαμορφώνει ένα νέο τραπεζικό χάρτη που επιστρέφει τον τόπο στο παρελθόν, όταν δύο μεγάλες τράπεζες έλεγχαν την οικονομία και όποια προβλήματα αντιμετώπιζαν αυτές αμέσως μεταφέρονταν με ιδιαίτερη οξύτητα πάνω στην οικονομία".

Εν ολίγοις, η συμφωνία αντί να επιλύσει τα προβλήματα που υπάρχουν στο τραπεζικό σύστημα, και εν γένει στην οικονομία, απλώς τα μεταθέτει χρονικά παρακάτω. Παράλληλα, η συμφωνία προκαλεί καινούρια προβλήματα, ανέφερε.

  • Επεσήμανε πως "η καταψήφιση των εγγυήσεων και της συμφωνίας αποτελεί για το ΑΚΕΛ απόρριψη της πάγιας τακτικής της κυβέρνησης Αναστασιάδη- ΔHΣY να βάζει το πιστόλι στον κρόταφο της Βουλής και των πολιτών.

Ενώ οι κυβερνώντες ζητούν την ψήφο του λαού με το σύνθημα ότι έχουν λύσεις για όλα τα προβλήματα, μετεκλογικά έρχονται με εκβιαστικό τρόπο να ζητούν νομιμοποίηση των επικίνδυνων και αντιλαϊκών πολιτικών τους από τις πολιτικές δυνάμεις", σημείωσε.

"Οι κυβερνώντες σπέρνουν το φόβο στους πολίτες με στόχο να πείσουν για την ακατάσχετη κινδυνολογία στην οποία επιδίδονται για την επόμενη ημέρα", είπε ο κ. Στεφάνου, αναφέροντας πως όσες φορές οι κυβερνώντες ισχυρίστηκαν ότι έλυσαν τα προβλήματα, αυτά επιστρέφουν δριμύτερα. 

"Το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να δώσει νομιμοποίηση στο οικονομικό και κοινωνικό έγκλημα της κυβέρνησης Αναστασιάδη- ΔΗΣΥ. Δεν πρόκειται να υποκύψει στον εκβιασμό. Άλλωστε, τις συνέπειες των εκβιαστικών πολιτικών που επέβαλαν οι κυβερνώντες με το κούρεμα των καταθέσεων ακόμα τις βιώνουν οι πολίτες με σκληρό και επώδυνο τρόπο", κατέληξε.

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top