Το Βραβείο Νέου Επιστήμονα (Early Career Award) του European Health Psychology Society (EHPS) για το 2018 έλαβε ο Δρ. Άγγελος Κασσιανός, Ερευνητικός Συνεργάτης στο University College London (UCL), μέλος του Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου και Εθνικός Αντιπρόσωπος της Κύπρου στο EHPS.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδέσμου, το βραβείο παραδόθηκε στον Δρ. Κασσιανό από την επερχόμενη πρόεδρο του EHPS Vera Araujo Soares στην τελετή έναρξης του ετήσιου συνεδρίου του EHPS στο Galway της Ιρλανδίας στις 21 Αυγούστου.

Όπως αναφέρεται για τον Δρ. Κασσιανό, απέκτησε το Διδακτορικό του στην Ψυχολογία Υγείας από το Πανεπιστήμιο της Surrey το 2014 μετά τις προπτυχιακές του σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο έκτοτε. Στη διατριβή του μελέτησε της μετα-διαγνωστικές συμπεριφορικές αλλαγές ατόμων με καρκίνο του προστάτη και έλαβε εποπτεία από την Prof Monique Raats και την Prof Jane Ogden.

Έχει παράλληλα λάβει το 2015, τον τίτλο του εφαρμοσμένου Ψυχολόγου Υγείας από το Health and Care Professions Council (HCPC) του Ηνωμένου Βασιλείου μετά από σχετική εκπαίδευση. Είναι διαχειριστής σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα, εργάστηκε σε Πανεπιστήμια όπως το Imperial College London (2013) και το Πανεπιστήμιο του Cambridge (2013-14) και έχει διδάξει σαν Ειδικός Επιστήμονας στο Πανεπιστημίου Κύπρου, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Frederick University και το Πανεπιστημίο του Τορίνο.

Το 2015, βραβεύθηκε με υποτροφία Fulbright Visiting Research Scholar κι εργάστηκε για 4 μήνες στην Ιατρική Σχολή του Harvard και το Dana Farber Cancer Institute στις ΗΠΑ. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην πρόγνωση, έγκαιρη διάγνωση και φροντίδα του καρκίνου, στις συμπεριφορές υγείας, ενώ πρόσφατα ανέπτυξε ενδιαφέρον στη χρήση της τεχνολογίας στην υγεία (eHealth) και στην Ιατρική Εκπαίδευση και συγκεκριμένα στα γνωστικά λάθη (cognitive biases) που σχετίζονται με τα διαγνωστικά λάθη (misdiagnosis).

Μεγάλο μέρος της διδασκαλίας του είναι στην ψυχομετρία, την Ψυχολογία Υγείας, τη συμπεριφορική ιατρική και τις ερευνητικές μεθόδους.

Έχει κερδίσει χρηματοδότηση από διάφορες πηγές, ανάμεσα τους το Policy Research Unit (PRU) in Cancer Awareness, Prevention and Early Diagnosis, το Cancer Research UK και το Global Engagement Fund. Το 2016 ήταν προσκεκλημένος ομιλητής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να μιλήσει για τα ερευνητικά δεδομένα του mHealth ενώ το 2017 ήταν ανάμεσα σε 100 νέους entrepreneurs κι ερευνητές από όλη την Ευρώπη που έλαβαν την Αμερικάνικη υποτροφία Young Transatlantic Innovation Leaders Initiative (YTILI) ως στήριξη και αναγνώριση της καινοτομίας της δουλειάς του.

Είναι μέλος του HPS και συμμετέχει στα συνέδρια του από το 2012, ενώ από το 2015 υπό την ιδιότητα του Εθνικού Αντιπροσώπου της Κύπρου συμμετέχει σε συναντήσεις, ήταν Guest Editor σε ειδικό τεύχος του European Health Psychologist για την εφαρμογή της Ψυχολογίας Υγείας ενώ είναι μέλος μιας νέας υπό-επιτροπής που θα αναλάβει την μελέτη της προώθησης και αναγνώρισης του τίτλου του Ψυχολόγου Υγείας στις χώρες-μέλη του EHPS.

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Στον Κύπριο ψυχολόγο Άγγελο Κασσιανό το Βραβείο Νέου Επιστήμονα από το EHPS για το 2018
  Στον Κύπριο ψυχολόγο Άγγελο Κασσιανό το Βραβείο Νέου Επιστήμονα από το EHPS για το 2018 Το Βραβείο Νέου Επιστήμονα (Early Career Award) του European Health Psychology Society (EHPS) για το 2018 έλαβε ο Δρ. Άγγελος Κασσιανός, Ερευνητικός Συνεργάτης στο University College London (UCL), μέλος του Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου και Εθνικός Αντιπρόσωπος της Κύπρου στο EHPS. Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδέσμου, το βραβείο παραδόθηκε στον Δρ. Κασσιανό από την επερχόμενη πρόεδρο του EHPS Vera Araujo Soares στην τελετή έναρξης του ετήσιου συνεδρίου του EHPS στο Galway της Ιρλανδίας στις 21 Αυγούστου.
 • Και η Κύπρος στην πρώτη αποστολή της ανθρωπότητας για διάσωση του πλανήτη από πιθανή απειλή αστεροειδούς
  Και η Κύπρος στην πρώτη αποστολή της ανθρωπότητας για διάσωση του πλανήτη από πιθανή απειλή αστεροειδούς Στην πρώτη αποστολή της ανθρωπότητας για διάσωση του πλανήτη από πιθανή απειλή αστεροειδούς θα συμμετάσχει ο Κυπριακός Οργανισμός Εξερεύνησης Διαστήματος (CSEO). Στην ανακοίνωση αυτή προέβη ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Εξερεύνησης Διαστήματος (CSEO), Γιώργος Δανός, σε ομιλία του στο 19ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αποδήμων Κυπρίων και στη Σύνοδο του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΝΕΠΟΜΑΚ, με θέμα "Διαστημικές αποστολές, η Κύπρος και ο σημαντικός ρόλος και η εμπλοκή των νέων της ΝΕΠΟΜΑΚ".
 • Κέντρο Αριστείας στην Έρευνα και την Καινοτομία στην καρδιά της εντός των τειχών πόλης της Λευκωσίας
  Κέντρο Αριστείας στην Έρευνα και την Καινοτομία στην καρδιά της εντός των τειχών πόλης της Λευκωσίας Το Πανεπιστήμιο Κύπρου συντάσσεται με το Δήμο Λευκωσίας, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου στη δημιουργία, Κέντρου Αριστείας στην Έρευνα και την Καινοτομία, στην καρδιά της εντός των τειχών πόλης της Λευκωσίας, με την επωνυμία «RISE» (Research centre on Interactive media, Smart systems and Emerging technologies).
 • Επικίνδυνα προϊόντα και παιγνίδια στην κοινοτική αγορά
  Επικίνδυνα προϊόντα και παιγνίδια στην κοινοτική αγορά Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, πληροφορεί για προϊόντα που έχουν κυκλοφορήσει στην κοινοτική αγορά και θεωρείται ότι περικλείουν κινδύνους: Πρόκειται για κόλλα στιγμής με την επωνυμία «NALMAT» και με κωδικό C-808, πολωνικής κατασκευής, που εντοπίστηκε στην αγορά της Λιθουανίας και περιέχει χλωροφόρμιο, ουσία η οποία είναι ύποπτη καρκινογένεσης, σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος Παπούτσια με την επωνυμία «Colorines» σε διάφορα σχέδια, κολομβιανής κατασκευής,…
 • Προσφορά - Πωλείται oλοκαίνουργια η βραβευμένη Supersign τηλεόραση της LG

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top