Με μεγάλη καθυστέρηση άρχισε η κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, η οποία οφειλόταν στις διεργασίες, που βρίσκονταν σε εξέλιξη στο Προεδρικό, μετά και τα όσα συζητήθηκαν χθες βράδυ ανάμεσα στους Προέδρους των εκπαιδευτικών οργανώσεων και της τριμερούς επιτροπής που όρισε το Υπουργικό Συμβούλιο προχθές, για να διαχειριστεί το θέμα της κρίσης στην παιδεία .

Στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβησαν οι Πρόεδροι της ΠΟΕΔ και της ΟΛΤΕΚ, Φίλιος Φυλακτού και Παναγιώτης Λυσάνδρου για να παραλάβουν γραπτώς οτιδήποτε θα αποφάσιζε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η τριμελής Υπουργική Επιτροπή, αποτελούμενη από τους Υπουργούς Παιδείας, Εργασίας και Γεωργίας. Ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους παρέμεινε στα γραφεία της ΠΟΕΔ, όπου πραγματοποιήθηκε η κοινή συνεδρία, στην οποία συζητήθηκαν, ουσιαστικά, διαδικαστικά θέματα.

Μέχρι την ολοκλήρωση της κοινής συνεδρίας των συλλογικών οργάνων των εκπαιδευτικών οργανώσεων, γύρω στις 15:30, οι κ. Φυλακτού και Λυσάνδρου δεν είχαν επιστρέψει ακόμη από το Προεδρικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν το Προεδρικό οι δύο Πρόεδροι μετέβησαν και στο Υπουργείο Εργασίας.

Η χθεσινή συνάντηση, η οποία ξεκίνησε μετά τις 21:00 χθες και ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα σήμερα, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών και σε αυτήν παρέστησαν οι Υπουργοί Εξωτερικών, Γεωργίας, Εργασίας και Παιδείας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έγινε διερεύνηση κατά πόσο δέχονται οι εκπαιδευτικές οργανώσεις την απόφαση. Ωστόσο, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις απάντησαν πως δεν τους ικανοποιεί . Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η τελική απόφαση επί των όποιων ιδεών ειπώθηκαν κατά τη συνάντηση αυτή, ανήκει στα συλλογικά σώματα των εκπαιδευτικών οργανώσεων.

Τα συλλογικά όργανα των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ πραγματοποίησαν το πρωί και ξεχωριστές συνεδρίες στα οικήματά τους.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμπους, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της κοινής συνεδρίας των οργανώσεων είπε ότι μελέτησαν τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι της στιγμής.

«Οι τρεις οργανώσεις είχαν να δουν το χθεσινό αποτέλεσμα των εκλογικών συνελεύσεων των οργανώσεων, να το αξιολογήσουν, την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 4ης Σεπτεμβρίου, και την ψεσινή συνάντηση που προέκυψε αργά το βράδυ μεταξύ της Υπουργικής Επιτροπής και των Προέδρων των εκπαιδευτικών οργανώσεων, η οποία αναμένουμε να έρθει κοντά μας σήμερα. Προφανώς , φαίνεται ότι θα υπάρξει μια νέα πρόταση από πλευράς της Κυβέρνησης, την οποία οι εκπαιδευτικές οργανώσεις θα αξιολογήσουν αύριο σε νέα Διοικητικά Συμβούλια που θα συγκληθούν στις 10 το πρωί ξεχωριστά για την κάθε μια και στη συνέχεια, κοινή συνεδρία στις 12:30», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για την χθεσινή συνάντηση, ο κ. Χαραλάμπους είπε ότι έγινε αυτή η συνάντηση και πρόσθεσε ότι μπήκαν διάφορες ιδέες στο τραπέζι και προφανώς η επίσημη πλευρά θα στείλει μια καινούργια πρόταση.

 «Επειδή ακριβώς υπήρχε η ψεσινή συνάντηση προφανώς υπάρχει καινούργια πρόταση από πλευράς Κυβέρνησης την οποία κλήθηκαν οι Πρόεδροι να την παραλάβουν από το Προεδρικό», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση αν είχε κάποια ενημέρωση από τον κ. Φυλακτού, ο κ. Χαραλάμπους είπε πως όχι.

Ερωτηθείς πώς κρίνει την χθεσινή συνάντηση, είπε ότι δεν μπορούν να την κρίνουν και πρόσθεσε ότι λέχθηκαν κάποια πράγματα, δεν υπάρχει κάτι δεδομένο, δεν υπήρξε συμφωνία για κάτι, απλά μπήκαν ιδέες στο τραπέζι, οι οποίες θα μεταφερθούν στα Διοικητικά Συμβούλια των οργανώσεων.

«Αν δεν τα δούμε γραπτώς δεν μπορούμε να πούμε κάτι άλλο. Τα ΔΣ θα συνεδρίαζαν σήμερα ανεξαρτήτως της συνάντησης της ψεσινής για να πάρουν αποφάσεις. Δεν έχει αλλάξει κάτι για την ώρα. Αν έρθει αυτή η πρόταση, η οποία θα είναι γραπτή, θα εξετάσουμε το περιεχόμενο της και γι’ αυτό, ακριβώς, έχουμε ορίσει αύριο ΔΣ, να αξιολογήσουν την κατάσταση και να προχωρήσουν σε αποφάσεις», κατέληξε.

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Κανονικά Τρίτη και Τετάρτη η απεργία των εκπαιδευτικών
  Κανονικά Τρίτη και Τετάρτη η απεργία των εκπαιδευτικών Κανονικά πραγματοποιούν την απεργία τους Τρίτη και Τετάρτη οι εκπαιδευτικοί, Δημοτικής, Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης μετά τον ανεπιτυχή εντατικό διάλογο που είχαν με την Κυβέρνηση για δέσμη μέτρων που ψηφίστηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 4 Ιουλίου για τον εξορθολογισμό του δημόσιου σχολείου. ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και 0ΛΤΕΚ έδωσαν το απόγευμα της Δευτέρας κοινή Δημοσιογραφική Διάσκεψη.
 • Μάθημα πρώτον: ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ - Το πρώτο κουδούνι σήμανε την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς
  Μάθημα πρώτον: ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ - Το πρώτο κουδούνι σήμανε την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς  Το κτύπημα του πρώτου κουδουνιού στις 7.45 το πρωί, σήμανε και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς το οποίο ξεκινά κάτω από δύσκολες συνθήκες λόγω του αδιέξοδου που επήλθε στο διάλογο ανάμεσα στην Κυβέρνηση και τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και της κρίσης που μαστίζει την Παιδεία μας.
 • Στον αέρα η έναρξη μαθημάτων στα σχολεία - Καυτό Σαββατοκυρίακο με σκληρή διαπραγμάτευση εκπαιδευτικών –κυβέρνησης
  Στον αέρα η έναρξη μαθημάτων στα σχολεία - Καυτό Σαββατοκυρίακο με σκληρή διαπραγμάτευση εκπαιδευτικών –κυβέρνησης  Ολοκληρώθηκε χωρίς απόφαση μέχρι στιγμής και με παράταση μέχρι τη Δευτέρα, η κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών Οργανώσεων ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ. Στην κυριολεξία στον αέρα βρίσκεται η έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία!
 • Χωρίς απόφαση έληξε η κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών οργανώσεων, διεργασίες στο Προεδρικό
  Χωρίς απόφαση έληξε η κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών οργανώσεων, διεργασίες στο Προεδρικό Με μεγάλη καθυστέρηση άρχισε η κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, η οποία οφειλόταν στις διεργασίες, που βρίσκονταν σε εξέλιξη στο Προεδρικό, μετά και τα όσα συζητήθηκαν χθες βράδυ ανάμεσα στους Προέδρους των εκπαιδευτικών οργανώσεων και της τριμερούς επιτροπής που όρισε το Υπουργικό Συμβούλιο προχθές, για να διαχειριστεί το θέμα της κρίσης στην παιδεία . Στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβησαν οι Πρόεδροι της ΠΟΕΔ και της ΟΛΤΕΚ, Φίλιος Φυλακτού και Παναγιώτης Λυσάνδρου για να παραλάβουν γραπτώς οτιδήποτε θα αποφάσιζε…
 • Με συντριπτική πλειοψηφία οι εκπαιδευτικοί εξουσιοδοτούν την ΟΕΛΜΕΚ για απεργιακά μέτρα
  Με συντριπτική πλειοψηφία οι εκπαιδευτικοί εξουσιοδοτούν την ΟΕΛΜΕΚ για απεργιακά μέτρα Οι εκπαιδευτικοί της ΟΕΛΜΕΚ με ένα απίστευτα υψηλό ποσοστό πέραν του 90% εξουσιοδοτούν την οργάνωση να λάβει απεργιακά μέτρα. Αυτό δήλωσε πριν από λίγο ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους, αναφερόμενος στο δημοψήφισμα που διεξήχθη ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων με μοναδικό ερώτημα αν εξουσιοδοτούν τις εκπαιδευτικές τους οργανώσεις - ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ - όπως χειριστούν κατά την κρίση του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου τους το θέμα που προέκυψε μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 4ης Ιουλίου.

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top