Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συνεδρία του νεοσύστατου Φορέα Τρίτης Ηλικίας κατά τη διάρκεια της οποίας οι οργανώσεις και οι φορείς που συμμετέχουν ενημερώθηκαν από την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, για τους στόχους της Κυβέρνησης αναφορικά με την ευημερία και τη διεύρυνση της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών προς την τρίτη ηλικία, για προγράμματα που έχουν προκηρυχθεί για  άτομα άνω των 65, καθώς και για νέα μέτρα που βρίσκονται υπό μελέτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας «ο Φορέας Τρίτης Ηλικίας συστάθηκε με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ημερομηνίας 26 Ιουνίου 2018 μετά από σχετική Πρόταση της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με συμβουλευτικό ρόλο, για τη μελέτη θεμάτων πολιτικής που αφορούν στην τρίτη ηλικία και την υποβολή σχετικών εισηγήσεων προς την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες / Υπουργεία για εξέταση και προώθησή τους».

Η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων προΐσταται του Φορέα και σ’ αυτόν συμμετέχει η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Ευημερίας Ηλικιωμένων, εκπρόσωποι των κλάδων συνταξιούχων της ΣΕΚ, ΔΕΟΚ και ΠΑΣΥΔΥ, εκπρόσωποι της οργάνωσης συνταξιούχων ΕΚΥΣΥ-ΠΕΟ και της Οργάνωσης Πρεσβυτέρων Πολιτών, καθώς και εκπρόσωποι της Βουλής των Γερόντων, του Παρατηρητηρίου Τρίτης Ηλικίας Κύπρου και του Εθνικού Κέντρου Γεροντολογίας Κύπρου.

«Κατά τη σημερινή πρώτη συνεδρία του Φορέα Τρίτης Ηλικίας η Υπουργός καλωσόρισε τα μέλη του Φορέα και ενημέρωσε για τους στόχους της Κυβέρνησης αναφορικά με την ευημερία και την διεύρυνση της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών προς την τρίτη ηλικία», αναφέρεται.

Τα μέλη του Φορέα, προστίθεται, «ενημερώθηκαν επίσης για προγράμματα που έχουν προκηρυχθεί και αφορούν άτομα άνω των 65 ετών καθώς και για νέα μέτρα που βρίσκονται υπό μελέτη».

Από την πλευρά τους, καταλήγει η ανακοίνωση, οι εκπρόσωποι των οργανώσεων χαιρέτισαν την απόφαση της Κυβέρνησης για τη δημιουργία του Φορέα ως ένα πολύ θετικό βήμα προς την ορθή κατεύθυνση αναφορικά με τα θέματα της τρίτης ηλικίας και ανέλαβαν να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις για νέα μέτρα και πολιτικές ή και άλλα ζητήματα που αφορούν την τρίτη ηλικία.

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Πώς την πάτησε 63χρονη από «γιατρό» που έκανε…. «μαγικά» και της έφαγε πέραν των 100 χιλ. ευρώ
  Πώς την πάτησε 63χρονη από «γιατρό» που έκανε…. «μαγικά» και της έφαγε πέραν των 100 χιλ. ευρώ Στη σύλληψη 60χρονου από τη Λευκωσία προχώρησε το ΤΑΕ Πάφου για υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, απόσπαση χρημάτων ύψους 117 χιλ. ευρώ με ψευδείς παραστάσεις και απειλή με τη χρήση βίας σε βάρος 63χρονης καθηγήτριας.
 • Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρία του Φορέα Τρίτης Ηλικίας
  Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρία του Φορέα Τρίτης Ηλικίας Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συνεδρία του νεοσύστατου Φορέα Τρίτης Ηλικίας κατά τη διάρκεια της οποίας οι οργανώσεις και οι φορείς που συμμετέχουν ενημερώθηκαν από την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, για τους στόχους της Κυβέρνησης αναφορικά με την ευημερία και τη διεύρυνση της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών προς την τρίτη ηλικία, για προγράμματα που έχουν προκηρυχθεί για άτομα άνω των 65, καθώς και για νέα μέτρα που βρίσκονται υπό μελέτη.
 • Σε κωματώδη κατάσταση αγοράκι που ήπιε φυτοφάρμακο!
  Σε κωματώδη κατάσταση αγοράκι που ήπιε φυτοφάρμακο! Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο Μακάρειο Νοσοκομείο 6χρονος, μετά την κατάποση φυτοφαρμάκου. Σύμφωνα με την Αστυνομία, το αγοράκι που κατάγεται από τη Ρουμανία και διαμένει με τους γονείς του τα τελευταία χρόνια στην Πάφο βρισκόταν χτες το απόγευμα στο σπίτι με την μητέρα του, η οποία είχε αγοράσει το συγκεκριμένο φυτοφάρμακο για την φροντίδα του κήπου της.
 • Ένα κομματάκι κρέας στο φαγητό η αιτία θανάτου 20χρονου αγοριού! – Πέθανε από ασφυξία
  Ένα κομματάκι κρέας στο φαγητό η αιτία θανάτου 20χρονου αγοριού! – Πέθανε από ασφυξία Σε ασφυξία που προκλήθηκε από κομματάκι κρέας οφείλεται ο θάνατος του αγοριού, 20 μόλις μηνών, το οποίο έχασε τη ζωή του, το βράδυ της Παρασκευής, ενώ το τάιζε η μητέρα του.
 • Αντιδράσεις ΕΚΥΣΥ για το κλείσιμο του καταστήματος της ΣΚΤ στα Λύμπια
  Αντιδράσεις ΕΚΥΣΥ για το κλείσιμο του καταστήματος της ΣΚΤ στα Λύμπια Η τοπική επιτροπή της Ένωσης Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ) Λυμπιών με επιστολή της προς την Ελληνική Τράπεζα ζητεί όπως αναθεωρηθεί η απόφαση για το κλείσιμο του καταστήματος του Συνεργατισμού στα Λύμπια, προειδοποιώντας με μέτρα αντίδρασης. Η Ελληνική Τράπεζα από την ερχόμενη Δευτέρα αναλαμβάνει και επίσημα τα καταστήματα και τους πελάτες του Συνεργατισμού, έπειτα από τη συμφωνία μεταφοράς των «καλών» εργασιών της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας στην Ελληνική.

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top