Υπό έλεγχο τέθηκαν χτες οι οκτώ  πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε αγροτικές περιοχές της Επαρχίας Πάφου παρά τις έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στις ορεινές κοινότητες με αποτέλεσμα να θέσουν σε άμεση κινητοποίηση την πυροσβεστική υπηρεσία και το Τμήμα Δασών.

Οι  καιρικές συνθήκες χθες ήταν διαφορετικές αφού στην παραλιακή περιοχή της Πάφου  επικρατούσε ηλιοφάνεια, ενώ στα ημιορεινά και ορεινά σημειώθηκαν έντονες βροχοπτώσεις .

Σύμφωνα με το Τμήμα Δασών η  τελευταία πυρκαγιά που  εκδηλώθηκε στις 15:00 στην περιοχή της Πάνω Γιαλιάς εντός του Κρατικού Δάσους Πάφου πλησίον της κοινότητας Γιαλιάς η οποία εξερράγη από κεραυνό σε δύσβατη δασική περιοχή τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 18:00 περίπου το απόγευμα .

Η πυρκαγιά κατέκαψε 8 δεκάρια πευκοδάσους και άγριας βλάστησης.

Για την κατάσβεσή της ασχολήθηκαν 15 Δασικοί Υπάλληλοι και 20 Δασοπυροσβέστες με 7 πυροσβεστικά οχήματα, 2 άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 1 πυροσβεστικό όχημα, 2 προωθητές γαιών του Τμήματος Δασών και 1 ιδιωτικός.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Δασών, από αέρος συνέδραμαν σημαντικά τα δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα του Τμήματος Δασών και το ένα εκμισθωμένο ελικόπτερο της Δημοκρατίας.

Εξάλλου πυρκαγιές εξερράγησαν στην Νατά και Ίνεια.

Σύμφωνα με την Αστυνομία πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην αγροτική περιοχή της Νατάς χτες  στη 13:00 το μεσημέρι .

Για την κατάσβεση της έσπευσαν οχήματα του πυροσβεστικού σταθμού Πάφου. Η φωτιά που έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο λίγα λεπτά μετά τις 16:00 χτες κατέκαψε τέσσερα εκτάρια άγρια βλάστηση και ξηρά χόρτα.

Επίσης κάηκαν πλαστικοί σωλήνες άρδευσης και μικρά υποστατικά με κοτόπουλα.

Η πυρκαγιά πλησίασε επικίνδυνα και την κατοικημένη περιοχή της Νατάς ωστόσο χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αποτράπηκε η επέκτασή της.

Για την κατάσβεση της φωτιάς έσπευσαν πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ένα καδενοφόρο, ένα ελικόπτερο και μία κινητή μονάδα του Ταμείου Θήρας.

Φωτιά ξέσπασε επίσης στην Ίνεια μεταξύ 14:00 με 15:00  χτες το απόγευμα. Η φωτιά κατέκαψε ξηρά χόρτα, και άγρια βλάστηση.

Μικρότερες πυρκαγιές που έχουν τεθεί υπό έλεγχο ξέσπασαν στις περιοχές  Κάθηκα , Κρήτου Τέρρα  και  Πολέμι - Καλλέπεια.

Επίσης πυρκαγιά ξέσπασε στο Μουτάλλου και στην Κάτω Πάφο που κατασβέστηκαν έγκαιρα

Στις πιο πάνω  περιοχές παρέμειναν  δυνάμεις πυρόσβεσης κατά την διάρκεια της νύχτας  για αντιμετώπιση πιθανής αναζωπύρωσης.

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Αισθητός σε όλη την Κύπρο σεισμός 5,5 ρίχτερ, με επίκεντρο την Πόλη Χρυσοχούς
  Αισθητός σε όλη την Κύπρο σεισμός 5,5 ρίχτερ, με επίκεντρο την Πόλη Χρυσοχούς  Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,5 βαθμών στην κλίμακα ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί βορειοδυτικά της Πόλης Χρυσοχούς και έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Κύπρο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, στις 09:21 καταγράφηκε από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους M=5,5 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ.
 • Οκτώ πυρκαγιές εξερράγησαν χθες στην επαρχία Πάφου
  Οκτώ πυρκαγιές εξερράγησαν χθες στην επαρχία Πάφου Υπό έλεγχο τέθηκαν χτες οι οκτώ πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε αγροτικές περιοχές της Επαρχίας Πάφου παρά τις έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στις ορεινές κοινότητες με αποτέλεσμα να θέσουν σε άμεση κινητοποίηση την πυροσβεστική υπηρεσία και το Τμήμα Δασών. Οι καιρικές συνθήκες χθες ήταν διαφορετικές αφού στην παραλιακή περιοχή της Πάφου επικρατούσε ηλιοφάνεια, ενώ στα ημιορεινά και ορεινά σημειώθηκαν έντονες βροχοπτώσεις .
 • Έκταση περίπου τριών δεκαρίων κατάκαυσε πυρκαγιά που ξέσπασε χθες παρά το χωριό Ασκάς
  Έκταση περίπου τριών δεκαρίων κατάκαυσε πυρκαγιά που ξέσπασε χθες παρά το χωριό Ασκάς Συνολική έκταση περίπου τριών δεκαρίων κατάκαυσε πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στις 15.25 παρά το χωριό Ασκάς. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η ώρα 15.25 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και αριθμό δέντρων (κωνοφόρα, ελιές και αμυγδαλιές) παρά το χωριό Ασκάς. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Υπαίθρου Παλαιχωρίου και ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λακατάμιας με σύνολο δύο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 16.56. Στο έργο της κατάσβεσης συνέβαλαν και δύο πυροσβεστικά οχήματα…
 • Σε κατάσταση «Κόκκινου Συναγερμού» για τον κίνδυνο πρόκλησης δασικών πυρκαγιών
  Σε κατάσταση «Κόκκινου Συναγερμού» για τον κίνδυνο πρόκλησης δασικών πυρκαγιών Το Τμήμα Δασών με ανακοίνωση του πληροφορεί το κοινό ότι οι επικρατούσες συνθήκες καύσωνα έχουν ανεβάσει τον κίνδυνο έκρηξης και επέκτασης δασικών πυρκαγιών σε επίπεδα «ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ». Ταυτόχρονα απευθύνει για μια ακόμη φορά θερμότατη έκκληση στο κοινό να αποφύγει πλήρως ενέργειες και δραστηριότητες που πιθανό να προκαλέσουν πυρκαγιά καθώς και για συνεργασία.
 • ΚΟΤ: Χώροι υγιεινής για περιηγητές σε υπεραστικούς και αγροτικούς δρόμους
  ΚΟΤ: Χώροι υγιεινής για περιηγητές σε υπεραστικούς και αγροτικούς δρόμους O Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, ανταποκρινόμενος, όπως αναφέρει, στην ανάγκη που διαπιστώθηκε από τους περιηγητές για τη δυνατότητα χρήσης χώρων υγιεινής σε υπεραστικούς και αγροτικούς δρόμους, ανακοίνωσε χώρους υγιεινής τους οποίους το κοινό μπορεί, κατά τη διέλευση του, να χρησιμοποιεί σε αδειούχα κέντρα αναψυχής.

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top