Τα τελευταία 5 χρόνια ήταν τα χειρότερα για τους οπαδούς! Εκτός από την εχθρική αντιμετώπιση προς κάποια σύνολα οργανωμένων οπαδών, εκτός από τα ανήκουστα μέτρα και τα πολύ υψηλά προστίματα για λιλιπούτειες παρεκτροπές, τώρα  κάποιοι ήδη προσπαθούν να εισάγουν στην ίσως μεγαλύτερη μικρογραφία της κοινωνίας το φακέλωμα του κάθε οπαδού! Αυτό βέβαια γίνεται με την ευλογία της κυβέρνησης Αναστασιάδη. Φυσικά, ο λόγος για την κάρτα οπαδού! 

Τα προσωπικά στοιχεία που θα περιλαμβάνει η κάρτα φιλάθλου, εκτός από τα γνωστά, όνομα και επίθετο, ο αριθμός της θα είναι ίδιος με την πολιτική ταυτότητα, και φυσικά θα συνοδεύεται από τη φωτογραφία του κατόχου της. Επίσης η κάρτα οπαδού βγαίνει για μια και μόνο ομάδα, άρα αν εφαρμοστεί, ας ξεχάσουμε τις επισκέψεις στις τοπικές ομάδες ή τις ομάδες με συγγενείς και φίλους. Δε θα επιτρέπεται η είσοδος. 

Αυτή η ιδέα του φακελώματος, γίνεται με την πρόφαση της αποφυγής των επεισοδίων και του χουλιγκανισμού. Αλήθεια όμως, θα λύσει το πρόβλημα η κάρτα οπαδού; Ας μην κρύβουν οι κυβερνώντες και όσοι συμφωνούν με την κάρτα τον πόθο τους για φακέλωμα του κόσμου και για αστυνομοκρατούμενη κοινωνία πίσω από αυτό το επιχείρημα. 

Αυτό που στ' αλήθεια έχουν ανάγκη οι οπαδοί και το ίδιο το άθλημα, είναι μια νέα διακυβέρνηση η οποία τα ιδανικά της και τα πιστεύω της θα πηγαίνουν μπροστά τον αθλητισμό, ούτως ώστε ο κάθε οπαδός να μην νιώθει την ανάγκη να εμπλακεί σε επεισόδια. 

Αυτή τη λύση μπορεί να την προσφέρει ο Σταύρος Μαλάς, με τις προτάσεις που πρόσφατα εξήγγειλε.Ένα μικρό παράδειγμα για το πόσο ο ίδιος θέλει και μπορεί να λύσει το πρόβλημα της βίας στα γήπεδα, είναι η πρόταση για σύσταση ολιγομελούς επιτελικής ομάδας ειδικών (TaskForce), που θα ετοιμάσει Εθνική Στρατηγική για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της βίας σε αθλητικούς χώρους. «Η επιτροπή θα εισηγηθεί μέτρα που θα εφαρμοστούν άμεσα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα». Μια τέτοια κυβέρνηση θέλουμε. Με πλάνο και όραμα για να λύσει το πρόβλημα. Και όχι μια κυβέρνηση που προσποιούμενη ότι θέλει να καταπολεμήσει τη βία, προσπαθεί να φακελώσει και να «ταμπελώσει» όσους απλά αγαπούν το ποδόσφαιρο και δίνει κι άλλη ώθηση στη βία. 

Τα ασφαλή γήπεδα όπου όλοι θα μπορούν να απολαύσουν τη μαγεία του ποδοσφαίρου χωρίς τον τρομονόμο της Κυβέρνησης Αναστασιάδη, αποτελούν προτεραιότητα για το Σταύρο Μαλά. Οτιδήποτε πέρα από αυτό, έχει σκοπό την περεταίρω καταπίεση του οπαδού, των δικαιωμάτων του, την εκδίωξη κάθε φωνής αντίδρασης και της δημιουργίας του γηπέδου σε αστυνομοκρατούμενη αρένα. 

Αυτό τον αθλητισμό θέλουμε; Να ελέγχουν κάθε μας κίνηση εντός και πολύ πιθανόν εκτός γηπέδων; Γιατί αυτό προωθούν! Φτάνει πια να περιμένουμε την αντίδραση των άλλων! Ας αντιδράσουμε ΕΜΕΙΣ, ας αντιδράσουμε ΤΩΡΑ! Στις 28 του Γενάρη και 4 του Φλεβάρη, η μόνη επιλογή είναι μια προοδευτική κυβέρνηση. Για πάρα πολλούς άλλους λόγους, αλλά και για το ποδόσφαιρο που οραματιζόμαστε, η μόνη επιλογή είναι ο Σταύρος Μαλάς!

 

 

 

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top