Τα τελευταία 5 χρόνια ήταν τα χειρότερα για τους οπαδούς! Εκτός από την εχθρική αντιμετώπιση προς κάποια σύνολα οργανωμένων οπαδών, εκτός από τα ανήκουστα μέτρα και τα πολύ υψηλά προστίματα για λιλιπούτειες παρεκτροπές, τώρα  κάποιοι ήδη προσπαθούν να εισάγουν στην ίσως μεγαλύτερη μικρογραφία της κοινωνίας το φακέλωμα του κάθε οπαδού! Αυτό βέβαια γίνεται με την ευλογία της κυβέρνησης Αναστασιάδη. Φυσικά, ο λόγος για την κάρτα οπαδού! 

Τα προσωπικά στοιχεία που θα περιλαμβάνει η κάρτα φιλάθλου, εκτός από τα γνωστά, όνομα και επίθετο, ο αριθμός της θα είναι ίδιος με την πολιτική ταυτότητα, και φυσικά θα συνοδεύεται από τη φωτογραφία του κατόχου της. Επίσης η κάρτα οπαδού βγαίνει για μια και μόνο ομάδα, άρα αν εφαρμοστεί, ας ξεχάσουμε τις επισκέψεις στις τοπικές ομάδες ή τις ομάδες με συγγενείς και φίλους. Δε θα επιτρέπεται η είσοδος. 

Αυτή η ιδέα του φακελώματος, γίνεται με την πρόφαση της αποφυγής των επεισοδίων και του χουλιγκανισμού. Αλήθεια όμως, θα λύσει το πρόβλημα η κάρτα οπαδού; Ας μην κρύβουν οι κυβερνώντες και όσοι συμφωνούν με την κάρτα τον πόθο τους για φακέλωμα του κόσμου και για αστυνομοκρατούμενη κοινωνία πίσω από αυτό το επιχείρημα. 

Αυτό που στ' αλήθεια έχουν ανάγκη οι οπαδοί και το ίδιο το άθλημα, είναι μια νέα διακυβέρνηση η οποία τα ιδανικά της και τα πιστεύω της θα πηγαίνουν μπροστά τον αθλητισμό, ούτως ώστε ο κάθε οπαδός να μην νιώθει την ανάγκη να εμπλακεί σε επεισόδια. 

Αυτή τη λύση μπορεί να την προσφέρει ο Σταύρος Μαλάς, με τις προτάσεις που πρόσφατα εξήγγειλε.Ένα μικρό παράδειγμα για το πόσο ο ίδιος θέλει και μπορεί να λύσει το πρόβλημα της βίας στα γήπεδα, είναι η πρόταση για σύσταση ολιγομελούς επιτελικής ομάδας ειδικών (TaskForce), που θα ετοιμάσει Εθνική Στρατηγική για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της βίας σε αθλητικούς χώρους. «Η επιτροπή θα εισηγηθεί μέτρα που θα εφαρμοστούν άμεσα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα». Μια τέτοια κυβέρνηση θέλουμε. Με πλάνο και όραμα για να λύσει το πρόβλημα. Και όχι μια κυβέρνηση που προσποιούμενη ότι θέλει να καταπολεμήσει τη βία, προσπαθεί να φακελώσει και να «ταμπελώσει» όσους απλά αγαπούν το ποδόσφαιρο και δίνει κι άλλη ώθηση στη βία. 

Τα ασφαλή γήπεδα όπου όλοι θα μπορούν να απολαύσουν τη μαγεία του ποδοσφαίρου χωρίς τον τρομονόμο της Κυβέρνησης Αναστασιάδη, αποτελούν προτεραιότητα για το Σταύρο Μαλά. Οτιδήποτε πέρα από αυτό, έχει σκοπό την περεταίρω καταπίεση του οπαδού, των δικαιωμάτων του, την εκδίωξη κάθε φωνής αντίδρασης και της δημιουργίας του γηπέδου σε αστυνομοκρατούμενη αρένα. 

Αυτό τον αθλητισμό θέλουμε; Να ελέγχουν κάθε μας κίνηση εντός και πολύ πιθανόν εκτός γηπέδων; Γιατί αυτό προωθούν! Φτάνει πια να περιμένουμε την αντίδραση των άλλων! Ας αντιδράσουμε ΕΜΕΙΣ, ας αντιδράσουμε ΤΩΡΑ! Στις 28 του Γενάρη και 4 του Φλεβάρη, η μόνη επιλογή είναι μια προοδευτική κυβέρνηση. Για πάρα πολλούς άλλους λόγους, αλλά και για το ποδόσφαιρο που οραματιζόμαστε, η μόνη επιλογή είναι ο Σταύρος Μαλάς!

 

 

 

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Πιλότοι … αναλαμβάνουν και καθήκοντα αεροσυνοδού! Σερβίρουν καφέ και φαγητό!Του Φίλιου Φυλακτού
  Πιλότοι … αναλαμβάνουν και καθήκοντα αεροσυνοδού! Σερβίρουν καφέ και φαγητό!Του Φίλιου Φυλακτού Του Φίλιου ΦΥΛΑΚΤΟΥ, Προέδρου της ΠΟΕΔ Είναι εξωπραγματικό, παράλογο και πολύ επικίνδυνο ο κυβερνήτης του αεροσκάφους, ο πιλότος, να εγκαταλείπει τη θέση του, τα καθήκοντά του για να αναλάβει και καθήκοντα αεροσυνοδού! Η εικόνα του πιλότου που κυβερνά λίγο το αεροσκάφος, που σερβίρει και για λίγο φαγητό και στη συνέχεια καφέ στους επιβάτες, αποτυπώνει αυτό που ακριβώς συμβαίνει με τους Διευθυντές και τις Διευθύντριες των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων, όπου εκτός από τα διοικητικά/διευθυντικά καθήκοντα που έχουν να επιτελέσουν,…
 • Διαλύεται το Δημόσιο Σχολείο με παρωχημένες αντιλήψεις «εξορθολογισμού» ! Του Φίλιου Φυλακτού*
  Διαλύεται το Δημόσιο Σχολείο με παρωχημένες αντιλήψεις «εξορθολογισμού» ! Του Φίλιου Φυλακτού* Με αντιλήψεις παρωχημένων εποχών, «του δασκάλου της έδρας» και «αποφασίζω και διατάζω» άρχισε να ξεγυμνώνεται η Δημόσια Εκπαίδευση. Με απίστευτη προχειρότητα και χωρίς οποιαδήποτε εκπαιδευτική τεκμηρίωση. Το μοναδικό κριτήριο είναι η εξοικονόμηση χρημάτων. Τα χαμένα δισεκατομμύρια ευρώ στις μαύρες τρύπες, που έχουν όμως ονοματεπώνυμο, δεν τους ενοχλούν. Τα σκορπούν και χρεώνουν τους πολίτες. Τόσο απλό! Το κόστος που έχει η Εκπαίδευση, η Αγωγή και η Παιδεία των παιδιών μας και η Εκπαιδευτική Πολιτική που ακολουθείται ενοχλούν! Η πολύπλευρη ανάπτυξη των…
 • Καινοτομία με το πρωτοποριακό ηλεκτρονικό πορτοφόλι sKash - Της Δήμητρας Ονουφρίου
  Καινοτομία με το πρωτοποριακό ηλεκτρονικό πορτοφόλι sKash - Της Δήμητρας Ονουφρίου Καινοτομία με το πρωτοποριακό ηλεκτρονικό πορτοφόλι sKash Ταχύτατες, ασφαλείς, εύκολες πληρωμές και μεταφορές χρημάτων μέσω υπερσύγχρονης εφαρμογής κινητού τηλεφώνου της AstroBank Της Δήμητρας Ονουφρίου* Η καινοτομία και η υψηλή τεχνολογία κερδίζουν, τα τελευταία χρόνια, ολοένα και περισσότερο έδαφος στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Αλλάζουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς το τοπίο και τη δυναμική των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, δημιουργώντας νέες προκλήσεις και ευκαιρίες για τις τράπεζες, τα επιχειρηματικά τους μοντέλα, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Η καινοτομία αποτελεί βασικό πυλώνα, αλλά και κινητήρια…
 • Πορεία Ειρήνης – Να μη λείψει κανείς! – Του Δώνη ΧΡΙΣΤΟΦΙΝΗ
  Πορεία Ειρήνης – Να μη λείψει κανείς! – Του Δώνη ΧΡΙΣΤΟΦΙΝΗ Του Δώνη Χριστοφίνη* Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις με εκπροσώπους, τους Τραμπς, Νετανιάχου κι άλλους, εντείνουν το μακελειό στην περιοχή μας και αλλού. Απειλούν όλη την ανθρωπότητα ακόμα και με πυρηνικό πόλεμο. Ο πόλεμος σκορπά το θάνατο, την καταστροφή, την πείνα, την προσφυγιά και την εμπορία προσώπων και οργάνων. Ένας δε, πυρηνικός πόλεμος θα αφανίσει κάθε ζωή στον πλανήτη μας.
 • Δημιουργούμε ασφαλείς, βιώσιμες πόλεις και ανθρώπινους οικισμούς, προσβάσιμους, χωρίς αποκλεισμούς με τη συμβολή των διεθνών προτύπων - Της Άννας ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
  Δημιουργούμε ασφαλείς, βιώσιμες πόλεις και ανθρώπινους οικισμούς, προσβάσιμους, χωρίς αποκλεισμούς με τη συμβολή των διεθνών προτύπων - Της Άννας ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ Δημιουργούμε ασφαλείς, βιώσιμες πόλεις και ανθρώπινους οικισμούς, ΠΡΟΣΒΑΣΙΜoyΣ χωρίς αποκλεισμούς με τη συμβολη των διεθνων προτυπων Της Άννα ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ* Oι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι πόλεις μας είναι αυξημένες, πολυσύνθετες και πολυδιάστατες. Οι δημόσιες μεταφορές, οι υποδομές ,η ύδρευση, η ενέργεια και η ασφάλεια είναι τομείς στους οποίους οι πόλεις μας θα πρέπει να διαχειριστούν έτσι ώστε να παραμείνουν βιώσιμες. Ο αστικός πληθυσμός ολοένα και αυξάνεται και η αστικοποίηση είναι ένα φαινόμενο που παρουσιάζεται σε κάθε σύγχρονη πόλη.

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top