Η Τεχνική Σχολή Πάφου τα τελευταία χρόνια έχει κάνει άλματα ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Τα τελευταία εφτά χρόνια, ο αριθμός των μαθητών που φοιτούν στην Τεχνική Εκπαίδευση στην  Πάφο έχει αυξηθεί κατά 37%. Μάλιστα, η εισδοχή σε μερικούς από τους κλάδους, απαιτεί πολύ καλούς έως και άριστους βαθμούς. Την ίδια στιγμή ο αριθμός των μαθητών που πετυχαίνουν στις Παγκύπριες εξετάσεις, έχει αυξηθεί σημαντικά. Επιπρόσθετα,  για επτά συνεχή έτη εφαρμόζεται το πρόγραμμα εισαγωγικών μαθημάτων(το πρόγραμμα εφαρμόζεται στα μαθήματα Νέα Ελληνικά, Μαθηματικά, Αγγλικά, και Φυσική) για τους μαθητές Α΄ έτους πρακτικής κατεύθυνσης. Στόχος των μαθημάτων αυτών είναι, πρωτίστως η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης των μαθητών, αλλά και η βελτίωση των βασικών τους γνώσεων. Τα αποτελέσματα μετά από την ανάλυση των δεδομένων και τη σύγκριση του αρχικού διαγνωστικού δοκιμίου με το τελικό, δείχνουν την εξελικτική πρόοδο των μαθητών που κυμαίνεται κατά μέσο όρο στο 42%.

Επιπλέον, σε συνεργασία με την Ο.Α.Π.  (Ομάδα Άμεσης Παρέμβασης του Υ.Π.&Π.) και ειδικού συνεργάτη παρέχεται εξειδικευμένη βοήθεια σε δώδεκα μαθητές ετησίως, οι οποίοι χρήζουν βοήθειας, λόγω ειδικών κριτηρίων. Οι εγγραφές των μαθητών στο σχολείο, οι απουσίες τους, τα διαγωνίσματα και οι καταγγελίες καταγράφονται ηλεκτρονικά. Η ηλεκτρονική καταγραφή των απουσιών παρέχει τη δυνατότητα στο σχολείο για άμεση ενημέρωση των γονέων. Ταυτόχρονα, παρέχεται η δυνατότητα ελέγχου και τήρησης στατιστικών στοιχείων, ώστε να ενεργούμε άμεσα για τη βελτίωση των διαδικασιών προς όφελος των μαθητών. Το προσωπικό ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών και των Βοηθών Διευθυντών είναι καθημερινό και συνεχές. Το ενδιαφέρον αυτό εκδηλώνεται καθημερινά με ποικίλους τρόπους, μέσα από προσωπικές συζητήσεις με τους μαθητές και την παροχή εξατομικευμένης στήριξης.

Βασική φιλοσοφία στην Τεχνική Σχολή Πάφου δεν είναι  η τιμωρία, αλλά η επιβράβευση των μαθητών. Όλοι κατανοούμε ότι, όταν μας επιβραβεύουν και δίνεται έμφαση στα θετικά, τόσο περισσότερο προσπαθούμε να τα επαναλάβουμε, ώστε να μας επιβραβεύσουν ξανά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία θετικής κουλτούρας τόσο μεταξύ των μαθητών, αλλά και μεταξύ των εκπαιδευτικών. Για το σκοπό αυτό έχουν βραβευτεί σε ειδική τελετή οι άριστοι μαθητές της σχολής μας για το Α΄ τετράμηνο.

Αναφέροντας τα πιο πάνω, δεν υπονοούμε ότι δεν αντιμετωπίζουμε προβλήματα ή ότι έχουμε βρει τη μαγική φόρμουλα. Άλλωστε, δεν πιστεύουμε ούτε σε έτοιμες, ούτε σε μαγικές λύσεις. Πιστεύουμε, ωστόσο στη συνεργασία, στην καλλιέργεια υπευθυνότητας, στη θετική σκέψη και κυρίως, στην άμεση επίλυση των προβλημάτων. Πιστεύουμε, ακόμη, στις τεράστιες δυνατότητες που διαθέτουν τα παιδιά αυτά. Γνωρίζουμε ότι έχουν απεριόριστες ψυχικές και πνευματικές δυνάμεις και μπορούν να μας εκπλήξουν ευχάριστα.  Άλλωστε, το αποδεικνύουν συχνά, τόσο με τις επιτυχίες τους σε Παγκύπριους διαγωνισμούς, όσο και με τα αποτελέσματά τους στις Παγκύπριες εξετάσεις, τα οποία κάθε χρόνο βελτιώνονται σημαντικά.

 

Φυσικά, όλα αυτά δεν έχουν προκύψει χωρίς προσπάθεια αλλά ούτε και τυχαία. Έχουν προκύψει, γιατί στηριζόμαστε σε τρεις βασικούς άξονες: στη συνεργασία, στον άριστο προγραμματισμό και οργάνωση και τέλος, στη σκληρή και συστηματική δουλειά που επιτελείται από τους εκπαιδευτικούς και τη διεύθυνση του σχολείου. Από την αρχή τίθενται ξεκάθαροι στόχοι, αλλά κυρίως γίνεται προγραμματισμός των ενεργειών και των δράσεων, τις οποίες θα κάνουμε, ώστε να επιτύχουμε τους στόχους που θέτουμε. Για την επίτευξη των πιο πάνω  στόχων, εκτελούμε συγκεκριμένες ενέργειες και δράσεις μέσα από τις ομάδες εργασίας και ακολουθούμε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. 

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, είναι πολλά και δύσκολα. Αυτό ακριβώς, όμως, είναι και το πλεονέκτημά μας. Δηλαδή, οι δυσκολίες αποτελούν για εμάς χρυσές ευκαιρίες για βελτίωση και ανάπτυξη. Συνεχώς προσπαθούμε και κάνουμε πράξη αυτό που έχει αναφέρει ο Αμερικανός συγγραφέας αυτοβοήθειας, William Arthur Ward. «Οι δυσκολίες κάνουν κάποιους ανθρώπους να σπάνε. Άλλους να σπάνε ρεκόρ». Η προσπάθειά μας είναι και θα είναι συνεχής, γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα παιδιά μας χρειάζονται βοήθεια και εμείς έχουμε ταχθεί να τους προσφέρουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε.    

 • Ο Θεόδωρος (Άκης) Φ. Ηλία είναι Διευθυντής της Τεχνικής Σχολής Πάφου

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Πορεία Ειρήνης – Να μη λείψει κανείς! – Του Δώνη ΧΡΙΣΤΟΦΙΝΗ
  Πορεία Ειρήνης – Να μη λείψει κανείς! – Του Δώνη ΧΡΙΣΤΟΦΙΝΗ Του Δώνη Χριστοφίνη* Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις με εκπροσώπους, τους Τραμπς, Νετανιάχου κι άλλους, εντείνουν το μακελειό στην περιοχή μας και αλλού. Απειλούν όλη την ανθρωπότητα ακόμα και με πυρηνικό πόλεμο. Ο πόλεμος σκορπά το θάνατο, την καταστροφή, την πείνα, την προσφυγιά και την εμπορία προσώπων και οργάνων. Ένας δε, πυρηνικός πόλεμος θα αφανίσει κάθε ζωή στον πλανήτη μας.
 • Δημιουργούμε ασφαλείς, βιώσιμες πόλεις και ανθρώπινους οικισμούς, προσβάσιμους, χωρίς αποκλεισμούς με τη συμβολή των διεθνών προτύπων - Της Άννας ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
  Δημιουργούμε ασφαλείς, βιώσιμες πόλεις και ανθρώπινους οικισμούς, προσβάσιμους, χωρίς αποκλεισμούς με τη συμβολή των διεθνών προτύπων - Της Άννας ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ Δημιουργούμε ασφαλείς, βιώσιμες πόλεις και ανθρώπινους οικισμούς, ΠΡΟΣΒΑΣΙΜoyΣ χωρίς αποκλεισμούς με τη συμβολη των διεθνων προτυπων Της Άννα ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ* Oι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι πόλεις μας είναι αυξημένες, πολυσύνθετες και πολυδιάστατες. Οι δημόσιες μεταφορές, οι υποδομές ,η ύδρευση, η ενέργεια και η ασφάλεια είναι τομείς στους οποίους οι πόλεις μας θα πρέπει να διαχειριστούν έτσι ώστε να παραμείνουν βιώσιμες. Ο αστικός πληθυσμός ολοένα και αυξάνεται και η αστικοποίηση είναι ένα φαινόμενο που παρουσιάζεται σε κάθε σύγχρονη πόλη.
 • Όταν το όραμα γίνεται πραγματικότητα – Του Θεόδωρου (Άκη) Φ. Ηλία
  Όταν το όραμα γίνεται πραγματικότητα – Του Θεόδωρου (Άκη) Φ. Ηλία  Η Τεχνική Σχολή Πάφου τα τελευταία χρόνια έχει κάνει άλματα ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Τα τελευταία εφτά χρόνια, ο αριθμός των μαθητών που φοιτούν στην Τεχνική Εκπαίδευση στην Πάφο έχει αυξηθεί κατά 37%. Μάλιστα, η εισδοχή σε μερικούς από τους κλάδους, απαιτεί πολύ καλούς έως και άριστους βαθμούς. Την ίδια στιγμή ο αριθμός των μαθητών που πετυχαίνουν στις Παγκύπριες εξετάσεις, έχει αυξηθεί σημαντικά. Επιπρόσθετα, για επτά συνεχή έτη εφαρμόζεται το πρόγραμμα εισαγωγικών μαθημάτων(το πρόγραμμα εφαρμόζεται στα μαθήματα Νέα Ελληνικά, Μαθηματικά, Αγγλικά,…
 • Η Κύπρος σε τροχιά κορυφαίου προορισμού Αθλητικού Τουρισμού
  Η Κύπρος σε τροχιά κορυφαίου προορισμού Αθλητικού Τουρισμού Ο αθλητικός τουρισμός αποτελεί ένα πολυδιάστατο τμήμα αγοράς με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης και σημαντική αγοραστική δύναμη. Πρόκειται για την πιο ταχέως αναπτυσσόμενη μορφή τουρισμού διεθνώς.
 • Οι παθογένεια των εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο τομέα - Του Ξένιου ΜΑΜΑ
  Οι παθογένεια των εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο τομέα - Του Ξένιου ΜΑΜΑ Από ιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι εκάστοτε κυβερνήσεις επέλεξαν, σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους, να εφαρμόσουν ένα σύστημα εργασιακών σχέσεων στο οποίο οι όροι και συνθήκες απασχόλησης των εργαζομένων να τυγχάνουν διαπραγμάτευσης μέσω συλλογικών διαπραγματεύσεων. Όπως είναι γνωστό, οι διαπραγματεύσεις αυτές καταλήγουν σε συμφωνίες οι οποίες συνομολογούνται μεταξύ εργοδοτών και συντεχνιών και ονομάζονται συλλογικές συμβάσεις.

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top