«Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν’ αγωνίζεσαι για την ειρήνη και για το δίκαιο» έλεγε ο ποιητής Τάσος Λειβαδίτης. Ήρθε η ώρα ως κυπριακός λαός να να στείλουμε ισχυρό μήνυμα σε αυτούς που αιματοκυλούν τους λαούς. Ήρθε η ώρα να απαιτήσουμε να τερματιστούν όλοι οι πόλεμοι, να βροντοφωνάξουμε ενάντια στη σφαγή και τους πνιγμούς αθώων παιδιών και γυναικών, ενάντια στον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων. Ήρθε η ώρα όλοι μαζί να πορευτούμε στο δρόμο της ειρήνης, την ερχόμενη Κυριακή 10 Ιουνίου στην Παγκύπρια Πορεία Ειρήνης προς τις Βρετανικές Βάσεις Ακωρτηρίου.

Αναφέρει σε ανακοίνωση του το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ):

Μέχρι στιγμής τα μηνύματα που έρχονται για τη διοργάνωση της Πορείας Ειρήνης είναι πολύ ενθαρρυντικά. Στην πορεία αναμένεται η συμμετοχή χιλιάδων φίλων της ειρήνης. Θέλουμε να υπενθυμίσουμε στους συμμετέχοντες πεζοπόρους ότι η προσυγκέντρωση της πορείας θα είναι η ώρα 10:00 πμ στη διασταύρωση Ασώματου στο δρόμο Κολοσσίου-Ακρωτηρίου).

Για την καλύτερη οργάνωση της πορείας προτρέπουμε τους πεζοπόρους να προσέλθουν στην πορεία με τα λεωφορεία τα οποία θα ταξιδέψουν από όλες τις πόλεις. Η ώρα και τα σημεία εκκίνησης για κάθε λεωφορείο έχουν ήδη δημοσιευθεί. Όσοι δε, θα προσέλθουν με ιδιωτικό αυτοκίνητο θα πρέπει να σταθμεύσουν στον χώρο του κάστρου Κολοσσίου και από εκεί θα μεταφερθούν στην έναρξη και στην επιστροφή από το τέρμα της πορείας. Συνεργεία θα προμηθεύουν δωρεάν εμφιαλωμένο νερό, συλλεκτική φανέλα και καπελάκι της πορείας. 

Το πρόγραμμα της Πορείας Ειρήνης περιλαμβάνει: 

10:00 π.μ. Συγκέντρωση κοντά στη διασταύρωση Ασώματου στο δρόμο Κολοσσίου-Ακρωτηρίου

- Σύντομοι χαιρετισμοί από επισήμους και εκπροσώπων κινημάτων ειρήνης από το εξωτερικό 

10:30 π.μ. Εκκίνηση της Πορείας προς την Αεροπορική Βάση Ακρωτηρίου 

12:00 μ.μ. Συγκέντρωση στο τέρμα της Πορείας

          - Έγκριση ψηφισμάτων και καλλιτεχνικό πρόγραμμα 

ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 

Με ιδιαίτερη συγκίνηση ανακοινώνουμε πως την Παγκύπρια Πορεία Ειρήνης στηρίζουν με την παρουσία τους προσωπικότητες, οργανώσεις και κινήματα ειρήνης από το εξωτερικό.

Η συμμετοχή τους στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης προς τον Κυπριακό λαό, ενισχύει τη διεθνιστική πτυχή του μηνύματος της Πορείας και στέλνει το μήνυμα για ειρήνη στην Κύπρο και τον κόσμο ακόμη πιο μακριά.

Συγκεκριμένα, μαζί μας θα βρίσκονται οι:

 • Θανάσης Παφίλης - Γενικός Γραμματέας Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης,
 • Ζιναντίν Γιοβάνοβιτς - πρώην ΥΠΕΞ Γιουγκοσλαβίας,
 • Φράνσις Βουρτς – πρώην Πρόεδρος ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο ΕΕΑ/ΒΠΑ,
 • Ιάκωβος Τοφαρής – Πρόεδρος Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ),
 • Γεώργιος Λαμπράκης – Αντιπρόεδρος Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη,
 • Στηβ Τζιόνσον - Βρετανικό Συμβούλιο Ειρήνης,
 • Χασάν Μαχαρέκ - Παλαιστινιακή Επιτροπή για Ειρήνη και Αλληλεγγύη,
 • Άϊντα Τούμα-Σλίμαν - Επιτροπή Ειρήνης και Αλληλεγγύης του Ισραήλ,
 • Σαμίρ Μασάντ - Συριακό Εθνικό Συμβούλιο Ειρήνης,
 • Φιλίπε Φερρέιρα, Πορτογαλικό Συμβούλιο για την Ειρήνη και Συνεργασία και
 • Χοσέ Μανουέλ Πινέδα Μαρίν - Οργάνωση για την Αλληλεγγύη των Λαών της Ασίας της Αφρικής και της Λ. Αμερικής (Ισπανία). 

Μας συγκινεί επίσης η πρωτοβουλία ανθρώπων των τεχνών και των γραμμάτων οι οποίοι με μια ανοιχτή επιστολή απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή και στήριξη της Πορείας Ειρήνης. Η στήριξη των ανθρώπων του πολιτισμού στέλνει το μήνυμα πως όταν ο πολιτισμός και η τέχνη μπαίνουν μπροστά, δίνουν ισχυρά μηνύματα αισιοδοξίας και υπεράσπισης του αγώνα υπέρ της ειρήνης και της δικαιοσύνης. Ήδη την επιστολή αυτή συγκεντρώθηκαν πέραν των 150 υπογραφών από προσωπικότητες και οργανωμένων πολιτιστικών συλλόγων, ελληνοκύπριους και τουρκοκύπριους. 

Όλοι οι άνθρωποι που αγαπούν τη ζωή και την ειρήνη ας αγκαλιάσουν την Παγκύπρια Πορεία Ειρήνης στις 10 Ιουνίου, εκφράζοντας την αλληλεγγύη στους λαούς που υποφέρουν από την κατάρα του πολέμου.

Υπερασπιζόμενοι το πανανθρώπινο αγαθό της ειρήνης να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί τα λόγια του ποιητή «Πόλεμε, δαίμονα, κακόν αξήλειφτον στον κόσμον ... κανεί σε πκιον».

 

 

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top